Castagnole (Cecamarini)

Castagnole (Cecamarini)

4.5 80 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
36 pezzi

Składniki

  • 225 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di latte
  • 40 g di limoncello
  • 60 g di vermouth, secco
  • 20 g di burro morbido, a pezzi
  • 3 uova
  • 250 g di farina manitoba
  • 250 g di farina tipo 0
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 500 g di strutto
    500 g di olio di arachidi
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 164 kcal / 690 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji