Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 2 dientes de ajo
- 2 cucharaditas de jengibre molido
- 1 cucharadita de canela en polvo
- 10 g de cilantro fresco (sólo las hojas)
- 10 g de menta fresca (sólo las hojas)
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 1 lima (sólo su jugo)
- 300 g de carne picada
- 300 g de carne picada de cerdo
- 1 huevo
- 1 rebanada de pan lactal (previamente remojada en leche)
- aceite para engrasar
- 500 g de agua
Salsa
- 100 g de salsa de soja
- 30 g de vinagre de arroz
- 35 g de azúcar moreno
-
50
g de sake
lub 50 g de vino de Jerez seco - 1 cucharadita de almidón de maíz
Presentación
- 100 g de semillas de sésamo tostado
- 150 g de lazos de pasta (fideos moñitos cocidos)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 896 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r709051