Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Mehl und mehr zum Ausstreuen220
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Zucker180 g
-
Eier3
-
Backpulver1 Pck.
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, Sud aufgefangen1 Dose
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Schmand400 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
46 mg
Białko
4 g
Kalorie
1436 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
30 Przepisów
Niemcy
Niemcy