Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 100 g di cipolla (2-3 cm)
- 50 g di peperone rosso (2-3 cm)
- 50 g di peperone verde (2-3 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di funghi champignon in quarti
- 100 g di zucchina a cubetti (1 cm)
- 100 g di fagiolini surgelati a pezzi
- 200 g di riso a chicco corto (cottura 17 minuti circa)
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaio di paprica
- 1 cucchiaino di sale
- 650 g di acqua
- 280 g di ceci bianchi in scatola, ben sciacquati e scolati (peso netto)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 811.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r703299