Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pangritata
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 40 g Ciabatta (ca. 1 Scheibe), in Stücke geschnitten (2 cm)
- 1 Zweiglein Petersilie, frisch, nur Blätter
- 20 g Olivenöl
- 30 g Pinienkerne
Gemüsenudeln
- 100 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 2000 g Wasser
- 100 g Brokkoli, in Röschen gebrochen
- 100 g Zucchini, in Scheiben geschnitten (ca. 5 mm)
- 400 - 500 g Spargel, grün, geputzt und gedrittelt
- 50 g Zuckererbsen
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Pilze, frisch, geviertelt
- ½ TL Chiliflocken, getrocknet
- 40 g Olivenöl
- 4 Zweiglein glatte Petersilie, frisch, nur Blätter
- 250 g Cherrytomaten, halbiert
- 1 ¼ TL Salz, 1-2 Prisen für die Tomaten
- 2 - 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 250 g kurze Hartweizennudeln, getrocknet (z. B. Penne, Farfalle, Hörnchen)
- 60 g Butter, in Stücken
- 180 g Schlagobers
- 4 Stängel Basilikum, frisch, nur Blätter, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2848 kJ / 680 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 690 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r702335