Orecchiette alle cime di rapa e vongole

Orecchiette alle cime di rapa e vongole

4.3 15 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

Orecchiette
  • 200 g di farina tipo 00
  • 150 g di farina di semola di grano duro + q.b.
  • 150 g di acqua
Condimento
  • 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 4 filetti di acciuga sott'olio
  • 1 peperoncino rosso piccolo e senza semi
  • 1000 g di vongole pulite
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 500 g di cime di rapa le foglie pulite e a strisce (3-4 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 1857 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 70.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji