Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g di semi di zucca, tostati + q.b. per servire
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 80 g di olio extravergine di oliva
Crostini di pane
-
40
g di olio extravergine di oliva
lub 40 g di olio di oliva - 250 g di pane, a dadini (2 cm)
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di paprika in polvere, affumicata
- 1 cucchiaino di sale
Verdure e fagioli
- 2 - 3 spicchi di aglio, a metà
-
20
g di olio extravergine di oliva
lub 20 g di olio di oliva -
200
g di cipolla marrone, a spicchi
lub 200 g di cipolla rossa, a spicchi - 300 g di acqua
- 400 g di zucca Butternut, la polpa, a fette (1 cm)
- 400 g di pastinaca, la polpa, a fette (1 cm)
- 240 g di fagioli bianchi di Spagna, sgocciolati
Terminare la preparazione
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3555.3 kJ / 849.8 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 82.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 15.5 g
- Sód
- 1.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r699980