Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
8
chicken thighs, skin on, bone in
lub 8 chicken legs, skin on - 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 250 g yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
tsp beef stock paste, homemade
lub ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp dry Marsala wine
- 900 g water
- 170 g bulgar wheat
- 15 g fresh mixed herbs (eg. coriander, dill, tarragon, parsley), leaves only, chopped, for garnishing
- ½ lemon, for garnishing, cut in slices and halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 406.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r699846