Wersje kompatybilne
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout; Crema Catalana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema Catalana
- 1000 g whole milk
- 10 egg yolks (from medium eggs)
- 200 g caster sugar
- 40 g cornflour
- 1 tsp vanilla sugar
- 1 pinch fine sea salt
- ½ - 1 tsp ground cinnamon, to taste
- 1 lemon, zest only
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout
- 500 g plum tomatoes, halved
- 100 g onions, quartered
- 500 g lamb meat for stewing, boneless, cut into bite-size cubes
- 5 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 2 - 3 Tbsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp ground cumin
- 1 g saffron threads
- 70 g olive oil
- 20 g unsalted butter
- 450 g water
- 100 g carrots, peeled, cut into bite-size pieces
- 100 g courgettes, cut into bite-size pieces
- 100 g turnips, peeled, cut into bite-size pieces
- 150 g butternut squash, peeled, cut into bite-size pieces
- 350 g couscous
- 60 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4182 kJ / 999 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1863 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r697722