Paella de marisco

Paella de marisco

4.7 122 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di pistilli di zafferano
  • 400 g di calamari freschi ad anelli
  • 100 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaino di paprika dolce o piccante, a piacere
  • 700 g di brodo di pesce
    700 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 400 g vongole fresche, spurgate (vedere consigli)
  • 350 g di riso a chicco corto (cottura 18 minuti)
  • 6 gamberoni giganti freschi
  • 500 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 495 kcal / 2071.1 kJ
Białko 37.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 53.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 2.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji