Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour le saladier
- 220 g d'eau, à température ambiante
-
1
c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
lub 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie) -
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel, et 3 pincées pour la sauce tomate
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 130 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 380 g de tomates concassées en conserve
- 1 branche de thym frais
- 4 brins de persil frais, équeuté
- 1 feuille de laurier
- 3 pincées de poivre moulu
- 100 g de poivron rouge
- 100 g de poivron jaune
- 100 g de poivron vert
- 1 fromage de chèvre en bûche
- 150 g de chorizo
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2625.5 kJ / 628.5 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1391.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r695742