Langosta encebollada a la menorquina
TM6 TM5 TM31

Langosta encebollada a la menorquina

5.0 (4 oceny)

Składniki

  • 50 g de brandy
  • 1 langosta (aprox. 600 g)
  • 3 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 4 - 5 cucharadas de aceite de oliva
  • 250 g de cebolla en cuartos
  • 1 diente de ajo
  • 100 g de vino blanco seco
  • 150 g de agua
  • ½ cucharadita de pimentón dulce
  • 1 hoja de laurel fresca (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
1436 kJ / 343 kcal
Białko
23.4 g
Węglowodany
9.9 g
Tłuszcz
21.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
2.3 g
Sód
823.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r695334