Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori

Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori

4.7 19 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle
  • 10 g di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 300 g di farina
  • 3 uova
Sugo di olive e pomodori
  • 70 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di pomodori, tipo San Marzano senza pelle e a cubetti (2-3 cm)
    400 g di pomodori pelati, senza pelle e a cubetti (2-3 cm)
  • 1 rametto di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 120 g di olive nere denocciolate a metà
  • 1200 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 700 kcal / 2929 kJ
Białko 33.6 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 86.9 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji