Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini

Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini

4.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Trofie
  • 250 g di farina + q.b.
  • 50 g di farina di castagne
  • 150 g di acqua + q.b.
  • 1 pizzico di sale
Pesto
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3-4 cm)
  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g di pinoli
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 150 g di olio extravergine di oliva delicato
  • 80 g di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
Terminare la preparazione
  • 1200 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale
  • 180 g di patate a cubetti (5 mm)
  • 180 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (4-5 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 779 kcal / 3259 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 48.3 g
Węglowodany 70.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji