Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini

Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini

4.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Trofie
  • di farina + q.b.
    250 g
  • di farina di castagne
    50 g
  • di acqua + q.b.
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
Pesto
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3-4 cm)
    80 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • di pinoli
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva delicato
    150 g
  • di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
    80 g
Terminare la preparazione
  • di acqua
    1200 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di patate a cubetti (5 mm)
    180 g
  • di fagiolini verdi freschi a pezzi (4-5 cm)
    180 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 779 kcal / 3259 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 48.3 g
Węglowodany 70.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji