Ziti con ragù alla napoletana

4.6 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di cipolle a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (2-3 cm)
  • 100 g di salsiccia di maiale a pezzi (2-3 cm)
  • 4 costine di maiale di piccole dimensioni
  • 2 cucchiaini di concentrato di pomodoro
  • 100 g di vino rosso seco
  • 400 g di passata di pomodoro
    400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 - 2 cucchiaini di sale + q.b.
  • 1 - 2 pizzichi di pepe + q.b.
  • 5 - 6 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 320 g di pasta secca tipo ziti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 628 kcal / 2627 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 62.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji