Orecchiette con ragù di salsiccia

Orecchiette con ragù di salsiccia

4.7 98 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 1 rametto di finocchietto selvatico lavato ed asciugato
  • 30 g di cipolla
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di salsiccia di maiale spellata e sbriciolata
  • 1 cucchiaio di semi di finocchio
  • 50 g di vino bianco secco
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
    400 g di pomodori pelati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 320 g di pasta fresca tipo orecchiette
  • 30 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.2 g
Kalorie 2306 kJ / 51 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 61.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji