Wersje kompatybilne
Baby-friendly Veg-loaded Chilli Con Carne with Brown Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 180 g sweet potatoes, washed, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 100 g carrots, washed, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 60 g celery, washed, cut in pieces (2 cm)
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 ½ tsp smoked paprika
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp chilli powder
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 400 g beef mince, (10% fat or less), broken in pieces
- 30 g tomato purée
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for cooking rice
-
1
tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip) - 160 g brown rice, rinsed
- avocado, ripe, sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 160 g
- Kalorie
- 881 kJ / 210 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 0.1 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r692829