Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z preclami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g precli (2 szt.), pokrojonych na 1 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty do oprószenia precli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość (ok. 2 łyżki) do przygotowania grzanek
-
250 g pomidorka koktajlowego różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
125 g mozzarelli mini odsączonej z zalewy
-
60 g rukoli
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 kawałek skórki z cytryny (ok. 2 x 2 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 - 2 szczypty cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
961 mg
Białko
22.3 g
Kalorie
1941.8 kJ /
463.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
44.5 g