Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
TM6

Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)

4.7 (15 ocen)

Składniki

  • 9 oz basmati rice
  • 2 ½ oz urad dal (black lentils), skinless, split
  • 1 ½ oz chana dal (chickpeas), skinless, split
  • 1 tsp fenugreek seeds (methi seeds)
  • 35 ½ oz water, divided, plus extra to sprinkle
  • 1 oz lemon juice
  • 1 tsp salt
  • 1 ½ oz ghee
    lub 1 ½ oz coconut oil (for vegan)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1937.3 kJ / 463 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
72 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Błonnik
4.8 g
Sód
0.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r691979