Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g tereyağı, yağlamak için ekstra
- 50 g çekirdeksiz Kudüs hurması
- 180 g yulaf gevreği
- ½ tk toz tarçın
- 40 g ay çekirdeği içi
- 50 g Hindistan cevizi tozu
- 100 g tereyağı
-
500
g labne
lub sürülebilir taze peynir - 250 g krema
- 1 - 2 damla vanilya özü, doğal (opcjonalnie)
- 100 g bal
- 3 yumurta
- 60 g limon suyu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1408.8 kJ / 335.4 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 689.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r689760