Linguine ai gamberoni

Linguine ai gamberoni

4.4 87 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo le foglioline lavate e asciugate
  • 8 gamberoni giganti freschi interi e puliti, le teste e le code separate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 20 g di brandy
  • 50 g di vino bianco secco
  • 400 g di passata di pomodoro
    400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 320 g di pasta tipo linguine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28.3 g
Kalorie 2485 kJ / 594 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 67.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji