酒香鹹豬肉
TM5 TM6

酒香鹹豬肉

4.7 (3 oceny)

Składniki

醃料

  • 1 大匙 花椒粒
  • 1 大匙 黑胡椒粒
  • 4 粒 蒜頭
  • 3 大匙 高梁酒
  • 1 茶匙 糖
  • 2 茶匙 鹽
  • 300 克 帶皮五花肉 (厚度約2.5公分),清洗後擦乾水分

沾醬

  • 5 粒 蒜頭
  • 1 大匙 米醋
  • 2 根 蒜苗, 切片

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1388 kJ / 332 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
7.1 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r68819