Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
TM31 TM5

Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini

4.6 (78 ocen)

Składniki

  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • ½ spicchio di aglio
  • 20 g di capperi sott'aceto, sgocciolati
  • 50 g di pomodori secchi sott'olio
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di yogurt naturale non zuccherato
  • 700 g di acqua
  • 400 g di patate tagliate a fette (½ cm)
  • 2 branzini, eviscerati (da 350/400 g ciascuno)
  • 8 pomodori ciliegino a metà

Wartości odżywcze
na 4 porzioni
Kalorie
8669 kJ / 2071 kcal
Białko
167.6 g
Węglowodany
83.8 g
Tłuszcz
120.8 g
Błonnik
5.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r68623