Wersje kompatybilne
Bolinhas de batata e queijo mozarela com azeite de ervas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 500 g água
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar), cortada em pedaços pequenos
- 2 ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
-
150
g queijo mozarela em bolas pequenas (21 unidades)
lub 150 g queijo mozarela fresco cortado em 21 cubos (2x2 cm aprox.) - 15 g salsa cortada em pedaços
- 15 g cebolinho picado
- 60 g azeite
- 1 limão (raspa e sumo)
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 20 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1182 kJ / 283 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r685955