Wersje kompatybilne
Koftas de ternera con guarnición de patatas y calabacín al limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo
- 14 - 16 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 3 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
- 50 g de zumo de limón
- 20 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de comino molido (opcjonalnie)
- 35 g de pan blanco semiduro
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 huevo
- 1 cucharada de harina de trigo
- 450 g de carne picada de ternera
- 500 g de agua
- 650 g de patatas en dados (aprox. 2-3 cm)
- 500 g de calabacín en rodajas (aprox. 1.5 cm)
- 1 - 2 pellizcos de sal
Papilla de patatas, calabacines y carne (3 potitos para niños de 1-2 años)
- 10 g de aceite de oliva
- 30 g de agua (ajuste a su gusto)
Papilla de patatas, calabacines y carne (3 potitos para niños de 2-3 años)
- aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2075.5 kJ / 496.3 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 962.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r685446