Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g bread, torn in pieces
- 1000 g water
- 350 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), washed, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 2 fresh salmon fillets, skinless (approx. 120 g each), ensuring all bones are removed before use
- 5 g fresh coriander leaves, washed
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried dill
- 1 tsp lemon juice
- 1 Tbsp neutral oil (e.g. vegetable oil), for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r682404