Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g water
- 120 g onions, quartered
- 100 g carrots, washed, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 100 g leeks, washed, cut in pieces (4 cm)
- 120 g celery, washed, cut in pieces (4 cm)
- 2 dried bay leaves
- 750 - 800 g chicken thighs, skin on, bone in
- 10 g fresh curly parsley, washed, cut in pieces, plus extra leaves roughly chopped for garnishing
-
1
tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 80 g pearl barley, rinsed thoroughly and drained
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 1272.8 kJ / 304.2 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 125.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r682398