Yoghurt cake
TM6 TM5 TM31

Yoghurt cake

4.2 (181 ocen)

Składniki

  • 80 g grapeseed oil, plus extra for greasing
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 150 g sugar
  • 3 eggs
  • 200 g plain flour
  • 120 g natural yoghurt, approx. 10% fat
  • 1 pinch salt
  • 1 tbsp baking powder
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
895.5 kJ / 214 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
27.7 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
0.5 g
Sód
144.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r68033