Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta

Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta

4.4 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 40 g di ricotta salata a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di scalogno
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di prosciutto cotto a dadini (1-2 cm)
  • 200 g di cuori di carciofo a spicchi
  • 750 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 350 g di pasta secca tipo penne di ottima qualità

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 464 kcal / 1941 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji