Penne risottate broccoli, salsiccia e olive

Penne risottate broccoli, salsiccia e olive

3.7 170 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno
  • 1 peperoncino rosso piccante senza semi
    1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 280 g di salsiccia spellata e a pezzi (2-3 cm)
  • 8 olive verdi denocciolate a metà
  • 8 olive nere denocciolate a metà
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 700 g di acqua
  • 350 g di pasta secca tipo penne di ottima qualità
  • 300 g di cimette di broccoli a metà

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 620.3 kcal / 2595.4 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 73.8 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 1560.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji