Conchiglie al sugo di pomodoro fresco

Conchiglie al sugo di pomodoro fresco

4.2 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di formaggio di capra semiduro a pezzi (2-3 cm)
    80 g di ricotta salata, a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di pomodori, tipo San Marzano spellati, senza semi e a dadini (0.5-1 cm)
    300 g di pomodorini, in scatola, a dadini (0.5-1 cm)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 rametto di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 650 g di acqua
  • 350 g di pasta secca tipo conchiglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 380 kcal / 1590 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji