Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero

Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero

4.7 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo le foglioline lavate e asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 fettine di zenzero fresco (a piacere)
  • 50 g di uvetta precedentemente ammollata in acqua tiepida
  • 30 g di pinoli
  • 350 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di pasta secca tipo cavatappi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 464 kcal / 1941 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 75.1 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji