Pennette allo spada con melanzane al rosmarino

Pennette allo spada con melanzane al rosmarino

3.6 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di scalogno
  • 1 peperoncino rosso piccolo, senza semi
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 250 g di melanzane a cubetti (1-2 cm)
  • 250 g di pesce spada a dadini (1-2 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 320 g di pasta secca tipo pennette
  • 100 g di vino bianco secco
  • 150 g di pomodori, tipo San Marzano a dadini (1-2 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.9 g
Kalorie 1989 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji