Wersje kompatybilne
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flaky pastry
- 80 g mature cheddar cheese, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g unsalted butter, cut into small pieces (2 cm) and frozen
- 300 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp cumin seeds
- 130 g chilled water (see Tips)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp sea salt
Beef and potato curry
- 180 g brown onion, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 50 g vegetable oil
- 10 - 12 fresh curry leaves
- ½ cinnamon quill
- 70 g tomato paste
- 1 tbsp garam masala
- 1 tbsp fennel powder
- 1 tbsp ground coriander
- 1 tbsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp garlic powder
- 1 - 1 ½ tbsp curry powder
- 1 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp sea salt
- 750 g beef chuck steak, cut into pieces (approx. 3-4 cm)
- 300 g water
Assembly
- plain flour, to dust
- 100 g frozen peas
- 300 g potatoes, peeled and cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- egg yolk, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2523.8 kJ / 600.9 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 716.7 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r675998