Urządzenia i Akcesoria
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto na gnocchi
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
Duszona bułka tarta z anchois
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g bułki tartej
-
10 - 12 filetów z anchois, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
Sos pomidorowy i formowanie gnocchi
-
100 - 120 g sera mozzarella pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
30 g oliwy z oliwek
-
mąka pszenna do oprószenia deski
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 - 2 szczypty cukru
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
-
woda do zwilżenia dłoni i gotowania gnocchi
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2445 mg
Białko
31 g
Kalorie
3341 kJ /
798 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
108.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska