Maccheroni al forno con sugo e polpettine

Maccheroni al forno con sugo e polpettine

4.4 32 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Polpettine
  • 100 g di pane tipo pugliese, secco a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di latte intero
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 130 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • ½ - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 200 g di carne trita di manzo
  • 200 g di carne trita di maiale
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa di pomodoro
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di cipolla
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 500 g di passata di pomodoro
    500 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
  • 650 g di pasta secca tipo maccheroni
Preparazione
  • 20 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.7 g
Kalorie 2000 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 69.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji