Cannelloni mozzarella e prosciutto

Cannelloni mozzarella e prosciutto

4.4 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

Cannelloni
  • 300 g di farina + q.b.
  • 3 uova
  • 10 g di olio di oliva
Ripieno
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 250 g di mozzarella a pezzi (scolata dall'eventuale siero)
  • 250 g di ricotta vaccina (ben scolata dal siero)
  • 2 uova
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe
Besciamella
  • 500 g di latte intero
  • 50 g di farina
  • 20 g di burro
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata
Preparazione
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 150 g di prosciutto cotto a fette (10x12 cm)
  • 10 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 628 kcal / 2630 kJ
Białko 35.6 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji