Wersje kompatybilne
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bollos de trigo integral
- 270 g de leche de soya
- 20 g de levadura fresca
- 15 g de azúcar morena
- 300 g de harina de trigo
- 100 g de harina integral (ver tip)
- 20 g de aceite de oliva
- ½ cdita de sal
- harina de trigo, para trabajar
- leche de soya, para barnizar
- mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), para espolvorear
Hamburguesas de betabel
- 240 g de garbanzo cocido, sin líquido
- 30 g de pan molido
- 250 g de betabel cocido, en cubos
- 1 pizca de ajo en polvo
- 10 g de puré de tomate
- 1 ramita de perejil fresco, sólo las hojas
- ½ cdita de sal, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
Cebollas caramelizadas
- 300 g de cebolla morada, en gajos delgados
- 60 g de azúcar morena
- 20 g de vinagre
- 1 - 2 pizcas de sal
- rúcula, para servir
- 1 jitomate, rebanado
- Wartości odżywcze
- na 6 porción
- Kalorie
- 12497 kJ / 2985 kcal
- Białko
- 87 g
- Węglowodany
- 528 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 69 g
- Sód
- 2933 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r673334