Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası
TM6 TM5

Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası

4.3 (202 oceny)

Składniki

  • 125 g Rucola
  • 80 g Walnusshälften
  • 2 Knoblauchzehen
  • 2 Zwiebeln, halbiert
  • 6 Stängel glatte Petersilie, frisch, abgezupft
  • 6 Stängel Minze, frisch, abgezupft
    lub 1 TL Minze, getrocknet, gehackt
  • 1 TL Sumak
  • 40 g natives Olivenöl
  • 30 g Zitronensaft
  • 30 g Granatapfelsirup, sauer (Nar Eksisi)
  • 4 grüne Spitzpaprika (ca. 250-300 g), in Stücken
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
  • 4 Tomaten (ca. 400 g), gewürfelt
  • 50 g Granatapfelkerne (optional)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1252 kJ / 299 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r67331