Wersje kompatybilne
Tarte à la crème aux bananes avec croûte en gaufrette (Métrique)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Croûte de tarte
- 70 g de beurre, non salé, coupé en morceaux
- 70 g de sucre
- 130 g de gaufrettes à la vanille
Crème pâtissière
- 115 g de sucre
- 45 g de fécule de maïs
- 450 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs de gros calibre
- 45 g de beurre, non salé
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
Crème fouettée
- 60 g de sucre
- 140 g de fromage à la crème coupé en cubes, à température ambiante
- 140 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses, très froide
- ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille
Assemblage
- 2 bananes mûres, mais fermes et coupées en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 159 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r670862