Elly Berryman's plum shortcake
TM6 TM5 TM31

Elly Berryman's plum shortcake

4.6 (34 oceny)

Składniki

Tart base

  • 125 g unsalted butter, plus extra to grease
  • 250 g self-raising flour
  • 60 g caster sugar
  • 1 egg
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 8 plums, cut into eighths, stones removed

Custard filling

  • 1 orange, zest only, no white pith
  • 40 g caster sugar
  • 220 g pouring (whipping) cream
  • 2 eggs
  • ½ tsp ground ginger
  • ½ tsp ground cinnamon

Serving

  • caster sugar, to sprinkle (optional)
  • cream or ice cream, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1256 kJ / 299 kcal
Białko
4.7 g
Węglowodany
29.1 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Błonnik
1.6 g
Sód
181.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r670532