Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g su
- 500 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş(3-4 cm)
-
8
dal kişniş yaprağı
lub 8 dal maydanoz yaprağı, taze -
50
g dolmalık fıstık, kavrulmuş (opcjonalnie)
lub kabak çekirdeği içi (opcjonalnie) - 1 - 2 dal taze soğan, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 25 g kuru üzüm (opcjonalnie)
- 200 g mayonez
- 2 tk köri tozu
- ½ tk toz zerdeçal
- ½ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber, damak tadına göre
- roka, servis etmek için
-
6
adet herhangi bir tortilla cinsi
lub 6 adet lavaş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2129.5 kJ / 507 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 42.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 510.8 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r668965