Paccheri con sugo e ricotta di pecora

Paccheri con sugo e ricotta di pecora

4.5 76 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm circa)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 2 mazzetti di basilico fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 500 g di pasta secca tipo paccheri
  • 180 g di ricotta di pecora fresca (o ricotta vaccina a piacere)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 391 kcal / 1638 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 62.4 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji