Linguine al nero di seppia

Linguine al nero di seppia

4.4 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di seppie pulite e a strisce (1 cm)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 1 ½ cucchiaini di sale
  • 1 - 2 bustine di nero di seppia liquido
  • 500 g di acqua
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 320 g di pasta secca tipo bavette
  • 4 fette di limone biologico per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 467 kcal / 1954 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji