Pizza ai frutti di mare

Pizza ai frutti di mare

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 20 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 400 g di farina di forza (manitoba)
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 2 - 4 bustine di nero di seppia liquido
  • 20 g di olio di arachidi
Farcitura
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 9 gambero crudo di media grandezza interi
  • 150 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
  • 3 - 4 foglie di basilico fresco
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di cozze fresche pulite
  • 150 g di vongole veraci fresche pulite
  • 3 calamari freschi ad anelli
    3 seppioline, ad anelli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 763 kcal / 3192 kJ
Białko 40.3 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 108.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji