Urządzenia i Akcesoria
Summer dahl
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
red lentils300 g
-
brown onion cut into halves1
-
piece fresh ginger3 cm
-
garlic cloves3
-
ground turmeric¼ tsp
-
garam masala¼ tsp
-
dried chilli flakes¼ tsp
-
extra virgin olive oil2 tsp
-
water350 g
-
green beans trimmed and cut into halves150 g
-
broccolini cut into halves1 bunch
-
coconut milk200 g
-
fresh baby spinach100 g
-
sea salt to taste
-
fresh long red chilli cut into slices, to serve1 - 2
-
lemon juice to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
128.8 mg
Białko
21.5 g
Kalorie
1615.8 kJ /
384.7 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
15.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
40.2 g