Pizza bianca alla ligure
TM31 TM5 TM6

Pizza bianca alla ligure

4.2 (10 ocen)

Składniki

Impasto

  • 230 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto di orzo
  • 15 g di lievito di birra fresco
    lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 100 g di farina integrale
    lub 100 g di farina di castagne
  • 300 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale

Farcitura

  • 1500 g di acqua
  • 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di crescenza
  • 10 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 50 g di pesto alla genovese (opcjonalnie)
  • 20 g di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2106 kJ / 503 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
54.2 g
Tłuszcz
24.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r65264