Pizza capricciosa

4.6 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 15 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 200 g di mozzarella tipo treccia
  • 6 filetti di acciuga sott'olio
  • 250 g di pomodori pelati sgocciolati
  • 1 pizzico di sale
  • 4 di carciofi sott'olio, sgocciolati
  • 50 g di funghi sott'olio (o 4 funghi porcini)
  • 50 g di olive taggiasche

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 821 kcal / 3435 kJ
Białko 32.2 g
Tłuszcz 33.1 g
Węglowodany 105.2 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji