Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jamón serrano, en trozos
- 2 huevos duros, sin cascarón (ver tip)
- 50 g de aceite vegetal
-
100
g de mantequilla sin sal
lub 100 g de margarina - 30 g de cebolla, en trozo
- 200 g de harina de trigo
- 400 g de leche
- 1 pizca de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal, o al gusto
Salsa tártara
- 100 g de aceite de girasol
- 10 g de hojas de perejil fresco, limpias y secas
- 10 g de alcaparras, en salmuera, escurridas
- 2 pepinillos en escabeche, pequeños
- 2 yemas de huevo duras
- 1 yema de huevo cruda
- 1 cdita de mostaza
- 1 cdita de vinagre de vino blanco
Para empanizar y freír
- harina de trigo, el necesario
- huevo, el necesario
- pan molido, el necesario para empanizar
- aceite, el necesario para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3435 kJ / 801 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 605 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r652418