Wersje kompatybilne
Ensalada verde de quinoa con huevos de codorniz y cherrys en tarro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 huevos de codorniz
Salsa de aguacate
- 10 g de albahaca fresca (hojas y parte del tallo)
- 1 diente de ajo
- 320 g de aguacate maduro
- 30 g de zumo de lima
- 30 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de agua
Quinoa
- 900 g de agua
- 150 g de quinoa en grano
- 1 cucharadita de sal
Montaje
- 12 - 14 tomates cherry en mitades
- 280 g de maíz dulce en conserva (escurrido)
- 70 g de hojas baby de ensalada variada
- 2 - 3 pellizcos de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 684 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r648772